Скачать презентацию
Идет загрузка презентации. Пожалуйста, подождите
Презентация была опубликована 11 лет назад пользователемГеоргий Пакулин
1 Greek cuisine
2 The main components are: olive oil bread grains хлебные злаки dairy products молочные продукты vegetables legumes бобовые honey fish goat козлятина lamb ягнятина pork
3 The most widely used herbs and spices are: oregano дикий майоран mint garlic dill укроп parsley петрушка bay leaf лавровый лист basil базилик thyme [ta ɪ m]тимьян cinnamon корица clove гвоздика rosemary nutmeg мускатный орех saffron
4 The traditional day breakfast: coffee, cigarettes, dried rusk (сухарик) soaked in warm milk substantial lunch and a siesta meze [me'ze] (Greek appetizer) meze dinner sweet pastries, cakes or ice-cream
5 Greek tavern
6 Meze
7 Tsatsiki Sadziki (tsa-tsi-key): Yogurt, cucumber, garlic and salt. Great on fresh Greek bread.
8 Taramosalata Tarama Salata (tah-rah- moh- sal- ah -tah): Greek caviar. Eaten on bread.
9 Tyropitakia Tiropita (tee- row -pee-ta): Cheese pie
10 Moussaka a Greek dish made of ground lamb, eggplant, and tomatoes, with cheese on top
11 Giouvarlakia
12 Dolmades
13 Kokoretsi Kokoretsi(ko-ko- ret -see): Entrails внутренности of lamb wrapped up and roasted on a spit шампур.
14 Baklava
Еще похожие презентации в нашем архиве:
© 2024 MyShared Inc.
All rights reserved.