Salad Herring in Shuba
Цели урока изучить и правильно произносить новую лексику на английском языке, необходимую для приготовления салата «Сельдь под шубой»; научиться готовить и оформлять салат «Сельдь под шубой»; уметь выбирать производственный инвентарь и оборудование для приготовления салата «Сельдь под шубой»; читать тексты ознакомительного характера с целью извлечения информации необходимой для приготовления салата «Сельдь под шубой»; оценивать качество готовых блюд, способы хранения с соблюдением температурного режима.
Историческая справка Ш - Шовинизму У - Упадку Б - Бойкот А - Анафема
Vocabulary Ingredients thick salted herring potatoes carrot beet onion mayonnaise parsley dill vegetables to boil to cut to grind to spread Компоненты толстая соленая сельдь картофель морковь свекла лук майонез петрушка укроп овощи варить нарезать размолоть, натереть на терке распространять, смазать
INGREDIENTS 2 thick salted herrings, 5 potatoes, 4 carrots, 3 beets, 2 small onions, 300 g mayonnaise, parsley and dill.
Boil vegetables until they are fork tender
Peel skin from herrings, cut them along the spine removing the bones. Cut herring meat into little pieces checking for bones.
Grind potatoes, carrots, eggs and beets.
On a big round plate, place a layer of potatoes (whole portion), then spread mayonnaise evenly on top in a thin layer.
The following layer is the herring and marinaded onions, spread it mayonnaise evenly on top in a thin layer.
Then make a layer of eggs spreading mayonnaise.
Then place a layer of the remaining carrots, a thin layer of mayonnaise and finally the remaining beets spreading mayonnaise.
Decorate the dish with chopped parsley and dill. Leave ready salad to infuse for minutes.
Enjoy your meal! Bon appetit!